Omgeving

Het meer bij de Adelaarspas

Het meer bij de Adelaarspas

Hotel Praha ligt midden in het Reuzengebergte in het Nationale park Krkonose. Het ligt op de grens van Polen en Tsjechië en heeft aan beide zijden van de grens schitterende Natuurgebieden en bezienswaardigheden.

Het pension ligt aan de doodlopende weg naar het dorp op de top van de berg Misecky. Er is rust en je kunt er genieten van het ruisen van de beek langs het huis. Met de bus kun je zowel naar de top van de berg als naar het dorpje aan de voet ervan.

Zomers en winter zijn er tal van activiteiten in de buurt.

’s Zomers

Er zijn in de omgeving veel wandelpaden uitgezet, die goed te volgen zijn. Zowel voor de beginnende wandelaar als degene die meer ervaring heeft is er keus genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld naar het dorp Spindleruv Mlyn wandelen en met de skilift weer de berg op gaan. Ook naar de bron van de Elbe is een route uitgezet. Deze tochten kun je natuurlijk ook met een mountainbike maken .Deze zijn in de buurt te huur.

Zomeravonden bij het kampvuur genieten!

Zomeravonden bij het kampvuur genieten!

In de omgeving liggen tal van bezienswaardigheden, zoals kastelen, leuke dorpjes. De gastheer en gastvrouw kunnen u talrijke adviezen geven en er is veel documentatie materiaal aanwezig. Tsjechië heeft een mild landklimaat dus lekkere warme droge zomers. De avonden koelen wel wat af, want u zit in de bergen, maar met een vuurtje buiten houden we het lekker warm.

Kortom Hotel Praha is een uitstekend uitgangspunt voor allerlei activiteiten; Ook als u het rustiger aan wilt doen is dit een goede stek.

’s Winters

Hotel Praha is een perfecte plek om wintersport te beoefenen. Het eerste skigebied ligt pal voor de deur en u kunt er op de skischoenen heen wandelen. Dit is een kleinere piste geschikt voor de beginnende skiër of degene die het hier wil leren. Het gebied heet Janova Hora.

Het tweede skigebied ligt op 2 kilometer en is iets groter de hellingen zijn iets steiler en wat langer. Hier zijn de pistes “s avonds verlicht en het is een belevenis dan ook op de latten te staan. Dit gebied heet Aldrov.

Goede skimogelijkheden om de hoek

Goede skimogelijkheden om de hoek

Tenslotte ligt op de top van de berg, op ongeveer 6 kilometer de Medvedin. Deze skipiste hoort bij het grote skigebied van Spindleruv Mlyn. Op de berg liggen een aantal pistes en liften variërend in moeilijkheids graad. Op deze pistes kan een ieder zich uitstekend vermaken.

Ook kan men met de skibus naar de andere pistes in Spindleruv Mlyn. U hoeft niet met de auto naar de top te gaan, want we hebben onze eigen bushalte dus deze stopt voor de deur. Natuurlijk kunt u ook met de eigen auto.

Het is altijd aan te raden sneeuwkettingen mee te nemen, zelfs als u winterbanden hebt. De sneeuw kan op onverwachte momenten in grote hoeveelheden uit de lucht komen vallen.

Ook zijn in de directe omgeving een aantal langlauf mogelijkheden. Tal van lopers zijn uitgezet. Voor degene die niet op de latten wil zijn er altijd nog sleetjes of gezellige tentjes aan de pistes.

’s Avonds is het in Hotel Praha altijd heel gezellig en doen wij ons best het voor u zo aangenaam mogelijk te maken.

De pistes zijn te zien op www.vitkovicevkrk.cz, ze heten Lyzakske vleky. Weersvoorspellingen voor onderweg zijn te vinden op www.weeronline.nl, bij Tsjechië en Riesengebirge.